Svensk rättvisa, begå hemfridsbrott utan risk, så länge du inte kör på en polisbil på hemvägen.

Som jag tidigare har beskrivit utsattes jag för ett hemfridsbrott, som åklagaren i Kalmar lade ner, utan jag ens blev informerat om det. Detta med hänvisning till att man inte prioriterade detta, och man inte ansåg att anmälan var tillräckligt bra för att man kunna utreda brottet.

Jag var därför mycket förvånad när min telefon ringde, och en person presenterade sig som varande utredare på polisen. Men skall de nu ta tag i mitt hemfridsbrott tänkte jag, för omedelbart bli besviken.

Det viste sig att polisen utredde en trafikolycka, som inträffade runt midsommar, en olycka som jag blev vittne till, då den bil som blev påkört strakt innan betedd sig lustigt genom att vingla mellan körfälten, antingen som föraren var berusat, eller ouppmärksam på trafiken. Den bil som blev påkört viste sig vara en omärkt polisbil, där föraren var ute i ett privat ärende, där han skulle hitta en adress. Nu blev han påkört, och tydligen har polisen tid att utreda detta brott, eftersom en polis blev drabbat. Nu förväntar polisen sig att jag skall ha tid med en sådan enkel bagatell, som en polis som blir påkört bakifrån på hög ljus dag, när polisen inte har tid med att utreda ett hemfridsbrott.

Frågan är om jag egentligen kan vittne om ärendet går till rätten, för jag kan vara jävig, då den betjänt som blev påkört var samma som tog emot min anmälan, så det är klart jag undrar om hur denna polis fungerar, han är ouppmärksam i trafiken, och kan tydligen inte utforma en anmälan korrekt, enligt åklagaren.

Jag ställer åter min fråge, va har vi polisen till, de är ju mera till för sig själv än för medborgarna.