Östran Nyheterna, varför inte PRAVDA

Jag är nu så jävla trött på Kalmar läns egen PRAVDE

I ett inlägg på Facebook har man skrivit om den 21 årige pedofilmisstänkte från Högsby kommun, vilket allmänt betyder den 21 årige praktikanten från Juvelernas hus i Ruda.
Han har under sin 2 månaders praktiktid hunnit med att seksuellt missbruka 16 barn några vid upprepade tillfällen, samtidigt som han har dokumenterat detta, och delat med sig av bild och film på sociale medier.
När han blev anhållen i februari (tror jag det var) var personalen snabba att erklära att man var helt oförstående för hur detta kunde hända, för han hade aldrig varit ensam med barnen, även föreståndaren ställde sig oförstående för hur detta kunde hända.
Idag 2014-06-11 blev åtalet klart, och av detta framgår att praktikante redan första dagen hade förgripit sig på barn, och detta hade fortsatt när han var lämnat ENSAM med barnen i vilorummen, toaletten samt på lekplatsen.
Nyheterna har skrivit om detta, och länkat till sin facebook sida och i samband med detta hade jag gjort en kommentar, som ungefär var:
Jag tycker vi ska göra en insamling till den stackars personalen på förskolan i RUDA, för de behöver tydligen glasögon och hörapparat, eftersom man under 2 månader inte sett eller hört vad en praktikang gjort med de barnen man har ansvar för. Tydligen är de även senildementa, för man sade från början att praktikanten aldrig var ensam med barnen, vilket man nu beviset han har.
Hoppas att föreståndaren fråntas rätten att ha barnverksamhet, och att förskolan får stänga.

Denna kommentar fick vara med i ungefär 1 timme innan ÖSTRANS venstreorienterade PRAVDA inriktade personal censurerade bort den, allt för att yttrandefriheten och hänsynet till personalen och föreståndaren, som inte har fulgjort sina uppgifter och skyddat oskyldiga 2 åriga barn.
Trodde inte att svensk media kunde sjunka så lågt, men som jag ofta har fått upprepa senare tiden, Oskarshamn och delar av Kalmar län är ett lämn från sovjettiden, detta båda i politiken, komunalförvaltning, samt i deras marionetter i tidningsvärden.

När giganterna dansar på sina kunder.

Min dotter har genom lång tid haft Telia som leverantör av bredband, ip-telefoni och digitaltv.

Nu skulle hon flytta, och valde att ge Telia förnyad förtroende, och hon beställde sin flyttning i god tid.
Redan vid beställningen så den som tog emot beställningen att det behövde komma en montör till adressen, för att inkopplingen skulle fungera. Telia garanterade för övrigt att inkopplingen ville fungera när min dotter skulle flytta 2014-02-21.
Den 17 februari ringde jag Telia och frågade om när montören kom, och fick det överraskande svar, att det inte behövdes. När jag påpekade att det inte fanns någon telefonjack i lägenheten, då fick jag snabbt svar att det ville man ombesörja, och redan dagen efter ringde Ericsson, och berättade att montören ville komma dagen efter.

De montörar som kom från företager R-Tele hittade inte något fastighetsnät, och användte närmare 2 timmar på inte att utföra något, utan han kom fram till han inte kunde göra något, vartefter han körde.

Sen des har Telia och Ericsson kämpat om att vara bäst på att komma med dåliga ursäkter, och direkte lögner, om varför man inte kan koppla min dotters telefon.

Från början sade Ericsson att det inte fanns något fastighetsnät, och fastighetsägaren var tvungen att beställa ett nytt, Ericsson ville gärna lämna en offert på detta.
När jag ställde mig frågande till detta, och sade att teknikern från företaget R-tele hade funnit nät helt fram till min dotters dörr, men han inte ville dra in en kabel, för det visste han inte vem som skulle betala, fortsatte man att det inte fanns något nät i huset, och ett nytt skulle dras, och det fick fastighetsägaren betala.

Efter nu att ha väntat i 2 veckor, där den ena mera inkompetente efter den andra har haft tag i ärendet tröttnade jag och kontrollerade fastighetsnätet ordentligt.

Det är rätt, det fanns inget uttag i lägenheten, men precis utanför dörren fanns en dosa, där ett antal telekablar fanns.
Som elinstallatör, och teletekniker, dels från televerket i Köpenhamn, dels som teknisk signalofficer, mente jag att det problem skulle jag nog fixa.
Från dosen gick ee kabel i riktning mot min dotters lägenhet, och när jag drog i det hördes det i hallen. Med hjälp av en gammaldags sökare (en plastkabel med en metallfjäder i slutet) körde jag den in i röret, och efter ca 1,5 minuter hade denna slagit et lille gipsplugg ur ett rör i hallen, och såväl sökare som telekabel fanns tillgänglig i hallen. I dosan finns 2 andra kablar, som jag förmoder går till en samling kablar, som finns i källaren. Genom klassisk mätning och sund förnuft kommer jag fram till att den ene kabel finns tillgänglig i källaren, och genom att koppla dessa 2 kablar ihop, och sedan ohm mäta dessa har jag återställd fastighetsnätet, som R-tele påstod inte fanns, alltså något som 2 man sökte i 2 timmar, med modern teknik, fann jag och återställde på ca 40 minuter, genom klassisk felsökning, och sund förnuft (klart detta är beroende om man har hjärna för detta, något som R-Tele tydligen inte har).
Nu trodde jag att allt var lugnt, jag ringde Telia, och meddelade att jag nu återställd fastighetsnätet, men behöver hjälp med att koppla den sista bit, då jag nu är framme där kablarna från Telias låsta kopplingspunkt är dragne, varför jag inte har möjlighet att möta vilken part som jag skall koppla mot, och det kunde inte vara så svårt, trodde jag.

Tro mig Telia fasthåller att man inte kan hjälpa, då fastighetsägaren ansvarer för fastighetsnätet och Telia kan inte gå in där, även om man alltså enbart skall koppla till sina egna kablar.

Det som är mest hopplöst är de amatörer som man får tala med på Telia, och när man frågar efter att bli kopplad till en chef, då nekar de att hjälpa, utan har fräckheten att svara att cheferna inte kan göra något heller. De ryggradslösa individer skall inte berätta vad som en chef kan, eller inte kan, utan de skall göra sitt jobb, och pröva att hjälpa kunden. (Endast en har varit något så när hjälpsam, men även John Börjesson ger sig mot slutet, och verkar ville avsluta ärendet)

Telia, och de även värre amatörerna på R-Tele vill tydligen inte ha kunder, och om inte det var för att min dotter studerar på distans, och är beroende av fastnät, hade Telia för länge sedan åkt allvärdens väg hos henne, för tyvärr är det inte första gång hon upplever denne inkompetens som Telia här framvisar, det var det samma när hon flyttade till Ronneby.

Det är ofattbart att 2 giganter som Telia och Ericsson vill vara med till att låta sina namn smuttskasta, genom att lämna så dålig service, och låta en ung tjej riskera sin utbildning, för ingen vill erkänna att den montör som kom ut inte kunde sitt jobb, utan man vill mjölka en fastighetsägare på ett nytt fastighetsnät, som inte är nödvändigt.

Den tid som är lagt på detta ärende har gjort att kostnaden mångdubblas enbart för en amatör inte kan sitt jobb.

Telia ta ert ansvar och hjälp med att få 2 kablar ihopkopplade, något som skulle ha varit gjort för 2 veckor sedan, och vill ta ca 5 minuter för den som har tillgång till kopplingspunktet.

En rolig sak i detta var när jag idag ringde och meddelade att fastighetsnätet fanns och fungerade, då ställde kundtjänsten på Telia frågan: ”Hur vet du att det fungerar?”
När jag meddelade jag var behörig elinstallatör, samtidigt som jag var utbildat på såväl AXE, ARF och ARN telefonväxlar, samt att jag var teknisk signalofficer, avbröt man mig och meddelade man inte ifrågasatte min kompetens.

Nu väntar nästa part i detta ärende, undrar om Telia vill göra något imorgon.
Fortsättning följer.