Försoning, eftertanke, tro och framtid

Min historia om mobbning, hot och Oscarsgymnasiets agerande i denna situation har tidigare varit publicerad på en systersida till denna webbsida.

Jag har efter en tids övervägande, beslutat att ta bort denna systersida och radera historien från Internet. Detta beslut är dock inte taget för att skydda någon, varken mig själv eller någon annan.

Jag har förlåtit alla dem som skadat mig. I takt med att tiden gått har saker hänt som gjort mig tacksam över att det blev som det blev. Det fanns (och finns) en mening med det som hände.

När allt hände på Oscarsgymnasiet, och under processen som följde blev min tro på Gud starkare, och bönen var mer tröstande och stärkande än samtalen med kuratorn.

Händelsen på Oscarsgymnasiet innebar en nystart. Jag hamnade på en ny skola, i en ny klass, i en helt ny gemenskap. Men Gud fanns alltid där, ständigt närvarande. Trots allt som hänt innan var allt det nya inte skrämmande.

Jag kom fort in i gemenskapen, och under de senaste åren har min tro stärkts, utvecklats och prövats. Min tro har växt genom den här resan, och det är här jag står nu.

Försonad med det som hände på Oscarsgymnasiet, och med en ansökan till högskolans kandidatprogram i teologi.

Jag önskar er en fin sommar, och allt gott i framtiden.
/Lisette Kejs

Breaking News

Mats-Ola Nylén åter kyrkoherde

Det beslutades under torsdagens möte i kyrkorådet i Rödeby, att man väljer att insätta Mats-Ola Nylén som ny kyrkoherde, efter att den förra flyttade till Karlskrona.

Det som man kan finna anmärkningsvärt är att Mats-Ola var kyrkoherde i Rödeby innan han valde att flytta till Oskarshamn av familjära orsaker.

Nu skall Mats-Ola avsluta sitt vikariat i Ronneby, för att härefter inträda som kyrkoherde i Rödeby, ett jobb som han ser fram emot att ta.

När vi talade med Mats-Ola efter att beskedet kom fram säger han att han är tacksam för förtroendet han fått och att han nu ser framåt, och gläder sig till att anta utmaningen i Rödeby, och jobba för församlingens bästa.

Här från Oskarshamnsbloggen.se skall det bli ett stort grattis och lycka till i Rödeby, samtidigt som vi med sorg förstår att vi nu för alltid har förlorad kapaciteten som Mats-Ola hade som kyrkoherde i vår stad.