Håkan Juholt ny partiledare?

Idag meddelades det att socialdemokratiet´s valberedning inställer Håkan Juholt som ny partiledare, som efterföljare till Mona Salin, som avgår vid kongressen i slutet på mars.

Håkan Juholt har sitt ursprung i Oskarshamn, där han fortfarande har anställning på tidningen Nyheterna/Östra Småland, men pt är tjänstledig.

Oskarshamn är bland ungdomarna känd som Ångesthamn, och den närmaste jämförelse som finns är staden där Homer Simpson bor, Springfield.

Att Håkan Juholt nu kan ta klivet upp, och bli utmanare till Fredrik Reinfeldt om statsministerposten, kan bli ett kärt tillkommen tillskott för Oskarshamn, turistnäringen kanske kan fokusera på en slogan här bor Sveriges nästa stadsminister, med risk för att det får ändras efter nästa val.

Om Juholt nu blir partiledare, och sedan Statsminister, får man hoppas att han kan hantera landet bättre än de partikollegor han har, som just nu styr Oskarshamn.

I Oskarshamn är det nämligen tillåten inte att följe reglarna för tjänstemännen, och när man inte själv kan klara av sitt jobb, då kan man utan problem direktupphandla konsulttjänster för 300 00 kr, utan på något vis dokumentera hur man gjort det.

I Oskarshamn behöver man inte heller hålla på praxis om utlämning av allmänna handlingar, utan här kan man göra lite som man vill, om blir man pressat som tjänsteman, kan man gå till kommundirektören, så kontakter hon den medborgare som vill veta något, och lär denna hut, om man inte ska störa tjänstemännen i kommunen, utan vill man något, kan man kontakta förvaltningen.

I Oskarshamn får de folkvalde revisorerna som påpekar brister i förvaltningar inte nytt förtroende, men politikerna som satt för att övervaka förvaltningarna får det.

I Oskarshamn kan man lita på personer utan förmäl utbildning, och betala dem mycket för utredningar, som de personer som utreds inte alls känner igen sig i.

Man får inte kalla Oskarshamn för en bananrepublik, och det är rätt att det är lång väg till Nicaragua och liknande diktaturer, men när lagar och förordningar inte efterlevas, då blir det ändå något i den riktningen, men säg inte det till Juholts partikollega, kommunalrådet i Oskarshamn, för då blir han arg, och fördömer att du tar frågan till en så låg nivå, att han sedan medger att fel finns, och man i sakfråga har rätt, när ingen annan hör det, hjälper inte så mycket, när man saknar pondus att göra något åt det.

Nej jag får tyvärr säga att mitt förtroende för de socialdemokrater som har sitt ursprung i Oskarshamn inte är så stort, men jag välkomnar Juholt till att bevisa motsatsen, börja gärna på hemmaplan med att svinga kvasten, och städa bland inkompetenta tjänstemän, och politiker, för vill du bli landets stadsminister, får du bygga hirakiet, och börja från grunden.

Vi på www.kejs.eu och vår systerblogg www.oskarshamnbloggen.se gratulerar och önskar lycka till

En reaktion på “Håkan Juholt ny partiledare?

  1. Pingback: Juholt färdig som partiledare. | Ivan Kejs Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *