Diktator Probelius Seger har talat.

Kyrkopolitiker vill ha tillbaka Mats-Ola Nylén / Oskarshamn / NYHETER / NYHETERNA / Östra Småland AB – Lokaltidningen med nyheter och information från Kalmar län och Öland..

Man börjar undra om hur trög och egenkär man egentligen får vara inom kyrkans värld.

Ordförande i kyrkorådet i Oskarshamns församling Rose-Marie Probelius-Seger är tydligen av den övertygelse, att hon är egenmäktig, och har all makt över församlingen, åtminstone fram till valet 2013, om man skall tro ovanstående artikel.

En motion kommer måndag att framställas på ett extra kyrkofullmäktige, där kravet är att Mats-Ola Nylén ska återinsättas som kyrkoherde.

Som framgår av ovanstående artikel anser Probelius-Seger alltså inte hon eller kyrkorådet är förpliktigade att följa det beslut som tas av fullmäktige på måndag, för hon och de övriga är enligt henne tillsatt av fullmäktige fram till hösten 2013.

Ser hon inte själv vad hon hållar på med, den lilla diktatorn?
Hon är tillsatt av fullmäktige, som är vald av församlingsmedlemmarna, för att ta vara på deras intressen i den dagliga driften av församlingen.
Nu säger dessa att de inte tycker om det arbete som är gjort, men det skiter hon tydligen i, för hon bestämmer fram till hösten 2013, det är åtminstone vad hon säger i artikeln.

Jag hoppas innerligt att Christer Brorson, och de övriga i alternativet, ser till att Probelius-Seger innan måndag får besked om att hon inte har någon egen talan i ärendet, utan hon nog får befinna sig i att följa folket, i annat fal kan det gå som man ser i arabvärlden för tillfället, det kan bli revolution, för om diktatorn väljer att bita sig fast, då får man slänga den ut.

Probelius-Seger har kanske läst fel i Bibeln, det var Jesus som fått all makt i himlen och på jorden, inte Probelius Seger.

Lyssna till ett vänligt råd, gå nu medan tid är, det gör mera ont att bli sparkat ut.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *