Om ändå problemet var borta.

Vid kyrkofullmäktige igår (2011-08-22) fick Tf kyrkoherde Magnus Wihlborg frågan om hur personalen mår idag, efter kyrkoherden Mats-Ola Nylén slutat sin tjänst.

Magnus svarade att om det ändå varit så att problemet varit borta. Men nu är det varje dag man river upp och river upp och river upp. Det tar nästan all kraft från oss, annars är det en god personal med en otrolig sammanhållning.

Jag kan inte annat än undra, vad är det som river upp?

Är det jobbigt att varje dag bli påmint att man endast är tf. kyrkoherde och församlingen hellre vill ha Mats-Ola Nylén som riktig kyrkoherde?

Är det jobbigt att efter 30 år, eller hur länge det är Wihlborg varit i församlingens tjänst, fortfarande inte bli respekterat av församlingen som kyrkoherde, utan att man egentligen inte har församlingens förtroende?

Är det jobbigt att bedriva hembesök hos folkvalde, för att övertyga dem om att man inte får hålla på Mats-Ola Nylén, som det berättas om att du gör ute på stan?

Är det jobbigt att se sig i spegeln, av fruktan för att hornen börjar synas?

Är det jobbigt att sticka andra i ryggen, väl vetande att det kan komma att slå tillbaka.

Då förstår jag du tycker det är jobbigt och att det river upp varje dag.

Nu har 4 månader och 19 dagar gått utan Oskarshamn har haft en kyrkoherde för medlemmarna, utan en marionett från personalen och kyrkorådet.

Jag förstår du har det jobbigt.

Jag hoppas att du då också tänkar på hur jobbigt det är för de unga, och de äldre som du har varit med att beröva deras förkunnare och herde.

 

 

2 reaktion på “Om ändå problemet var borta.

  1. Som medmänniska kan jag inte annat än tycka synd om dig Ivan Kejs, som bär på så mycket hat mot din omgivning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *