Till Barbro Kreutz

Tack för din kommentar till mitt föregående inlägg, en kommentar som jag finner mycket intressant, och som förtjänar ett svar.

Som medmänniska skriver du.
Då undrar jag vilket medmänniska du är, tydligen är du inte en av dem som lyssnar på dina medmänniskor, för då hade du hört minst 386 röster som kräver ett entydigt svar på varför ni har behandlat Mats-Ola Nylén på det viset ni har.
Då hade du hört dessa röster säga att den herde vi vill ha är Mats-Ola Nylén, icke nickedockan Magnus Wihlborg, för han är ingen herde, han är en marionett.

Om du var medmänniska hade du tittat ut över församlingen på fullmäktigesammanträdet och sett hur församlingsmedlemmarna gått man ur huse och ställt upp för att komma och stötta Mats-Ola.
Om du varit medmänniska hade du stoppat den genuina smutskastningen av Mats-Ola, dina kollegor i kyrkorådet, och marionett Wihlborg samt kamrer Lindström fick lov att göra.

Du gjorde inget utan satt tyst och höll med dessa personer, som betedde sig som rovdjur på savannen, över ett skadeskjutet djur, ja inte ens ett skadeskjuten, utan ett offer man rivit arma och ben av, och satt silvertape på munnen, så all försvar var stympat.
Det är det du kallar för medmänniska, jag kallar det sadist och maktmissbrukare.

Barbro Kreutz, jag är tveksam till om du kan använda ordet medmänniska, det är nog höjd över din nivå.

Jag vill säga dig att jag har hört och lyssnad på de äldre, på ungdomarna, alltså på de som har röstet in dig, något jag tror många idag ångrar på de gjorda, och det jag framför är inte hat, utan det är deras besvikelse, det är deras empati för den herde och förkunnare som de älskade och vill ha kvar.

När du säger jag bär på hat förväntar jag att du nu svarar mig på, vilket hat pratar du om, för jag har inget hat.
Jag bär på en vision, en vision om att det är medlemmarna i kyrkan, som ska få komma till tals, och inte personalen.
Det är vi som medlemmar, som betalar för präster, diakoner och övriga personalen inom kyrkan, då vill vi också kunna välja vem vi vill ha, det är inte personalen som ska välja vilken präst vi vill ha.

Nu har vi sagt till er politiker, vi vill ha Mats-Ola, då ska ni inte sitta och säga att vi gjorde allt rätt när vi gjorde oss av med honom.
Det är inte det vi frågar om, vi bryr oss egentligen inte om det, utan det vi säger är att vi inte accepterar det ni gjort, även om det skulle vara juridisk rätt, utan vi vill att ni river upp det, för vi accepterar inte det, för att tala klarspråk VI VILL HA MATS-OLA ÅTERINSATT NU!

Att du så tycker det är hat att fråga Wihlborg om det är jobbigt att se sig själv i spegeln får stå för dig, jag ser endast hur han ena dagen står och klappar Mats-Ola på axeln och uttalar sin bedrövelse över det är som det är, för som under måndagens sammanträde sticka kniven i ryggen på honom, med de utlåtanden han gjorde där.
Det är inte hat, det är ett konstaterande att han inte följer den bok han vill citera, och därför frågar jag om han är rädd för att hornen ska börja synas, det är inte hat, det är ett konstaterande.

Stefan Liljehorn talade om det var jobbigt att möta församlingen som säger det var bättre med den förre.
Nu undrar jag varför det är jobbigt, man har själv satt sig i situationen, då får man väl stå för vad man sagt och gjort.
Är vi nu endast 386 som tycker ni har gjort fel och Mats-Ola är bättre, så borde vi drunkna i de 9700 andra, det är bara det jag har aldrig hört 9700 andra, jag har hört 12 politiker och 10 anställda, alltså 22, lägg till 50 på gatan, inte för att jag hört dem, men de kan finnas då har vi 72, eller 18 % av de som ställt upp och protesterat mot vad ni gjort.
Om vi var så liten en grupp skulle situationen inte vara jobbig, utan då skulle man kunna ta den med en klackspark, men vi är tydligen inte så liten en grupp.

Är det demokrati?
Barbro, jag uppmanar dig titta på Egypten, Libyen och Syrien, och lär av vad som händer där för tillfället, för den linje du representerar just nu, är lik den som folket resar sig mot i ovanstående länder. (Redigerad 2011-08-25 kl. 17:32 Efter en kommentar inkommit till bloggen, som vanligt från en feg anonym, känner jag att jag måste förtydliga detta. Jag vill inte att man skall jämföra Oskarshamns Församling med Libyen bokstavligt, utan att man skall se på sättet dessa länder har varit styrd, men en liten grupp som agerat egenmäktigt, utan empati för den övriga befolkningen.
Det är det som jag jämför med kyrkorådet som inte ens kan kommentera sakfrågan, utan gör allt för att deras vilja tvingas igenom. På kyrkofullmäktige gick man även så långt att man bröt mot kyrkoordningen.
Jag har stor respekt för folket i de länder jag tidigare omtalade, och deras frihetskamp. Varje kamp mot förtryck är värd att uppmuntra.) 

Nej Barbro, jag är inte hatisk, jag är bitter på hur ni som utger er för att vara politiker som vanligt glömmer dem som röstade på er, och utan problem kan glömma dem, fram till 3 månader innan nästa val.

Barbro, kanske valkampen börjar tidigt inför nästa val, kanske den börjar redan nu.

Barbro, idag har gått 4 månader och 21 dagar, utan vi har haft en av medlemmarna accepterat kyrkoherde. Idag är det 752 dagar till nästa val.

Jag skall avsluta med att citera en gammal skolkamrat Mads Mikkelsen:
Livet består av många dagar, men livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna man minnas.

Barbro de nästa 752 dagar kan vara de du bör minnas.

2 reaktion på “Till Barbro Kreutz

 1. Att du har mage att jämföra den här patetiska och pinsamma fisen i rymden mot det som händer i Libyen är att spotta på de människor som bor där. Det här är INGENTING jämfört vad de går igenom (jag VET eftersom jag har bekanta där)! Skämmes ta mig fan!
  Och om du vill tala om rykten och hörsägen så kan jag ge dig en och annat rykte om din kära mats Mats Ola Nylén, om det är smutskastning vi ska syssla med. Men jag har bättre omdöme än att offentligt skriva sådant som är RYKTEN!

  P.S 1. En petitess i det hela är väl att det RYKTAS om att det var ganska jämt beträffande de som stödde mats ola och de som inte gör det på kyrkofullmäktige? Men vad vet jag… det är ju bara ett rykte.

  P.S 2. Bortredigerad av ägaren av denna blogg, personangrepp på folk som inte kan försvara sig accepteras inte?

 2. Till d.j

  I vanliga fall hade din kommentar inte publicerts, dels för att den är anonym, dels för att den innehöll personangrepp på person som inte kan försvara sig.
  Jag väljer dock att publicera den, för att visa varför jag har editerad texten ovan.
  I övrigt är det inte rykten jag skrev om, dessa är nu bekräftade, så rykten får du springa med hur mycket som helst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *