Den nya kyrkoherden.

Nu skall det, enligt välunderrättade källor, vara beslutat att Oskarshamns ny kyrkoherde blir Magnus Wihlborg, en komminister som funnits i Oskarshamns församling i 30 år, utan att ha gett något nämnvärd avtryck. Wihlborg var den som hade hand om konfirmandarbetet innan Mats-Ola Nylén kom till församlingen, något som resulterade i att församlingens konfirmandarbete var näst intill obefintligt, och man fick betala till angränsande församling för att de tog hand om flera konfirmander som egentligen tillhörde Oskarshamns församling.

Det som är anmärkningsvärd är att Wihlborg vid upprepade tillfällen har uttalat att han inte vill vara ny kyrkoherde, och att han uppfattade arbetet som tungt, och något han inte var intresserat av. Enligt källor skall det även från personalen ha varit skepsis för om Wihlborg är tillräcklig stark för att handskas med rollen som herde, men de har uttalat att de vill ge stöd för honom.

Man undrar på hur kyrkorådet har resonerat i denna situation, när man nu väljer att anställa en av de personer som var ledande i drevet mot fd kyrkoherden? Är det den nya socialdemokratiska politiken vi nu får presenterat, när man visar att mobbing och inkompetens skall belönas? En orm har placerats i fågelbot.

Eller som det står i Jakobs brevet 1:26:
Om någon menar sig tjäna Gud men inte tyglar sin tunga utan bedrar sitt hjärta, så är hans gudstjänst ingenting värd.”

Källor säger att besökstalet i Oskarshamns kyrka minskar, är ovanstående svaret på varför?

 

En reaktion på “Den nya kyrkoherden.

  1. Oskarshamn är inte rädd om sin församling, det vittnar det här beslutet om. En, i mitt tycke, blek och färglös präst utan profilering vid rodret är väl inte vad församlingen behöver. Att bygga församling gör sig inte av sig självt och kräver både hjärta och hjärna men framför allt ett brinnande engangemang för Kristus och evangeliet. Förre kyrkoherden Nylén var och är ett mycket föredömligt exempel på hur man bygger en levande församling. Nu väljer alltså kyrkorådet att rasera det som byggts upp genom att tillsätta en komminister med bäst före datum….att rasera något går på nolltid. Jag är mycket undrande över vad man vill och hur man tänker. Kanske är det dags att snegla med blicken till angränsande församlingar som besitter både mera liv och mera trovärdighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *