Juholt färdig som partiledare.

Så kom den dagen de flesta socialdemokrater i Oskarshamn fasat för, Juholt tvingades gå av.

Jag får väl säga att det inte förvånade mig speciellt mycket, och egentligen förutspådde jag väl detta redan den 10 mars 2011, genom min artikel här på bloggen, när jag berättade om hur en typisk Oskarshamn politiker är. För den som vill försäkra sig kan artikeln läsas här: Håkan Juholt ny partiledare

Juholt visade sig att vara äkta Oskarshamnare, genom att sätta sig själv i första rummet, och utnyttjar det system han själv talar emot, och tar för mycket ut i bostadsbidrag. Att han samtidigt visar sig kunde multitaska, genom att köra egen och hyr bil samtidigt, kan väl av socialdemokratiska kollegor uppskattas, men av gemene man som betalar via skatten, anses det som bedrägeri. Juholt fälldes inte för detta, sannolikt för han heter Juholt, för var det en Svensson kan man säkert förvissa sig om att det var blivit villkorlig dom och eventuellt dagsböter.

Att Juholt sedan också vid upprepade tillfällen kommer med utlåtanden som är felaktiga och osanna, utan att han vill återkalla sina utlåtanden gör inte saken bättre. Jag trodde det var rätt, så jag står fast vid vad jag sagt är inte rätt väg. Var en man istället och stå för dina misstag.

Nej Juholt gjorde allt det som jag förväntade, han agerade som en sann Oskarshamns politiker, och min oro är nu vad framtiden skall bereda för honom. Oskarshamns kommunalråd Peter Wretlund har redan välkomnad honom tillbaka till Oskarshamn, där han anser Juholt kan göra mycket nytta. I dagsläget finns en plats ledig som informatör i kommunens strategienhet, där andra odugliga tjänstemän redan är placerat, så varför inte också en överbetalt avdankad partiledare?

Innan Juholt återkommer önskar jag dock att han prövar att skaffa sig en ryggrad, för det agerande han visat nu, med tvära omkastningar i sina åsikter och klara svårigheter att stå för vad man sagt, kan vara ett tecken på att även arslet hänger i en gummisnodd.

Juholt välkommen ner på jorden, hade du känt efter lite först kunde du ha blivit en bra ledare, men nu gjorde du alldeles för många misstag. Av TV bilderna som kablades ut när du lämnade ditt uppdrag av dömme, var det väl ett par hundra som kom till Flanaden, varav flera var polis och reporter, så hur stort stöd du har bland befolkningen i Oskarshamn är svårt att säga.

All början är svår sägs det, men den blir svårare när man som Juholt inte vill ta till sig, och lära av sina misstag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *