Biskopen uppträder med clowner – Nyheter P4 Kalmar

Biskopen uppträder med clowner – Nyheter P4 Kalmar.

Man frestas att skriva äntligen, för nu har Biskopen i Växjö stift äntligen funnit sitt rätta element, att uppträda på Cirkus, som den clown han säkert har önskat att bli hela sitt liv.

Man kan förvånas över att Biskopen har tid med sådana löjliga saker, som att leka cirkusartist, när han fortfarande inte har hunnit med att besvara brev från medlemmar i kyrkan, som legat i långt över ett år.

Man förvånas över hur man tänker i Växjö Stift, när man som kyrkoherde nytänker i en församling, då ser Biskopen och hans studiekamrater till att man fråntas heder och ära och förvisas från församlingen, men när nu Biskopen skall agera i cirkus, då är det bra. Vad är meningen, skall han komma närmare Herren, genom att utför välsignelsen hängende från en trapets, eller skall han enbart agera tillsammans med de övriga i manegen.

Man förvånas och undrar vad som blir nästa, skall Biskopen uppsöka synderna genom att besöka Bordellar, strippklubbar, casinos och liknande syndens nästen. Går jag på Cirkus vill jag underhållas, går jag i kyrkan vill jag höra prediken, inte båda och.
Har Bisopen månne glömt att Jesus fördrev Gycklarna från Templet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *