När giganterna dansar på sina kunder.

Min dotter har genom lång tid haft Telia som leverantör av bredband, ip-telefoni och digitaltv.

Nu skulle hon flytta, och valde att ge Telia förnyad förtroende, och hon beställde sin flyttning i god tid.
Redan vid beställningen så den som tog emot beställningen att det behövde komma en montör till adressen, för att inkopplingen skulle fungera. Telia garanterade för övrigt att inkopplingen ville fungera när min dotter skulle flytta 2014-02-21.
Den 17 februari ringde jag Telia och frågade om när montören kom, och fick det överraskande svar, att det inte behövdes. När jag påpekade att det inte fanns någon telefonjack i lägenheten, då fick jag snabbt svar att det ville man ombesörja, och redan dagen efter ringde Ericsson, och berättade att montören ville komma dagen efter.

De montörar som kom från företager R-Tele hittade inte något fastighetsnät, och användte närmare 2 timmar på inte att utföra något, utan han kom fram till han inte kunde göra något, vartefter han körde.

Sen des har Telia och Ericsson kämpat om att vara bäst på att komma med dåliga ursäkter, och direkte lögner, om varför man inte kan koppla min dotters telefon.

Från början sade Ericsson att det inte fanns något fastighetsnät, och fastighetsägaren var tvungen att beställa ett nytt, Ericsson ville gärna lämna en offert på detta.
När jag ställde mig frågande till detta, och sade att teknikern från företaget R-tele hade funnit nät helt fram till min dotters dörr, men han inte ville dra in en kabel, för det visste han inte vem som skulle betala, fortsatte man att det inte fanns något nät i huset, och ett nytt skulle dras, och det fick fastighetsägaren betala.

Efter nu att ha väntat i 2 veckor, där den ena mera inkompetente efter den andra har haft tag i ärendet tröttnade jag och kontrollerade fastighetsnätet ordentligt.

Det är rätt, det fanns inget uttag i lägenheten, men precis utanför dörren fanns en dosa, där ett antal telekablar fanns.
Som elinstallatör, och teletekniker, dels från televerket i Köpenhamn, dels som teknisk signalofficer, mente jag att det problem skulle jag nog fixa.
Från dosen gick ee kabel i riktning mot min dotters lägenhet, och när jag drog i det hördes det i hallen. Med hjälp av en gammaldags sökare (en plastkabel med en metallfjäder i slutet) körde jag den in i röret, och efter ca 1,5 minuter hade denna slagit et lille gipsplugg ur ett rör i hallen, och såväl sökare som telekabel fanns tillgänglig i hallen. I dosan finns 2 andra kablar, som jag förmoder går till en samling kablar, som finns i källaren. Genom klassisk mätning och sund förnuft kommer jag fram till att den ene kabel finns tillgänglig i källaren, och genom att koppla dessa 2 kablar ihop, och sedan ohm mäta dessa har jag återställd fastighetsnätet, som R-tele påstod inte fanns, alltså något som 2 man sökte i 2 timmar, med modern teknik, fann jag och återställde på ca 40 minuter, genom klassisk felsökning, och sund förnuft (klart detta är beroende om man har hjärna för detta, något som R-Tele tydligen inte har).
Nu trodde jag att allt var lugnt, jag ringde Telia, och meddelade att jag nu återställd fastighetsnätet, men behöver hjälp med att koppla den sista bit, då jag nu är framme där kablarna från Telias låsta kopplingspunkt är dragne, varför jag inte har möjlighet att möta vilken part som jag skall koppla mot, och det kunde inte vara så svårt, trodde jag.

Tro mig Telia fasthåller att man inte kan hjälpa, då fastighetsägaren ansvarer för fastighetsnätet och Telia kan inte gå in där, även om man alltså enbart skall koppla till sina egna kablar.

Det som är mest hopplöst är de amatörer som man får tala med på Telia, och när man frågar efter att bli kopplad till en chef, då nekar de att hjälpa, utan har fräckheten att svara att cheferna inte kan göra något heller. De ryggradslösa individer skall inte berätta vad som en chef kan, eller inte kan, utan de skall göra sitt jobb, och pröva att hjälpa kunden. (Endast en har varit något så när hjälpsam, men även John Börjesson ger sig mot slutet, och verkar ville avsluta ärendet)

Telia, och de även värre amatörerna på R-Tele vill tydligen inte ha kunder, och om inte det var för att min dotter studerar på distans, och är beroende av fastnät, hade Telia för länge sedan åkt allvärdens väg hos henne, för tyvärr är det inte första gång hon upplever denne inkompetens som Telia här framvisar, det var det samma när hon flyttade till Ronneby.

Det är ofattbart att 2 giganter som Telia och Ericsson vill vara med till att låta sina namn smuttskasta, genom att lämna så dålig service, och låta en ung tjej riskera sin utbildning, för ingen vill erkänna att den montör som kom ut inte kunde sitt jobb, utan man vill mjölka en fastighetsägare på ett nytt fastighetsnät, som inte är nödvändigt.

Den tid som är lagt på detta ärende har gjort att kostnaden mångdubblas enbart för en amatör inte kan sitt jobb.

Telia ta ert ansvar och hjälp med att få 2 kablar ihopkopplade, något som skulle ha varit gjort för 2 veckor sedan, och vill ta ca 5 minuter för den som har tillgång till kopplingspunktet.

En rolig sak i detta var när jag idag ringde och meddelade att fastighetsnätet fanns och fungerade, då ställde kundtjänsten på Telia frågan: ”Hur vet du att det fungerar?”
När jag meddelade jag var behörig elinstallatör, samtidigt som jag var utbildat på såväl AXE, ARF och ARN telefonväxlar, samt att jag var teknisk signalofficer, avbröt man mig och meddelade man inte ifrågasatte min kompetens.

Nu väntar nästa part i detta ärende, undrar om Telia vill göra något imorgon.
Fortsättning följer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *